Missed Call… seriously? Siapa pulak yang main-main ni? Kedekut kredit sangat ke?

Geram. Tension. Marah. Saper pulak la yang main-main ni? Caner nak tahu saper yang missed call?

FACEBOOK!

Facebook ni memang canggih di luar jangkaan. Segala macam maklumat dia simpan. Sedara mara rakan sekolah tadika semua dia boleh suggestkan kat kita supaya menjadi Facebook friend. Macam mana Facebook boleh tahu? Kena tanya Mark Zuckerberg 🙂

Sebelum ini dah tahu bagaimana melihat mesej tersembunyi di Facebook, jom ketahui cara mengenal pasti siapa missed call menggunakan Facebook.

Mengenali Missed Call Guna Facebook

Salah satu data yang Facebook simpan dalam databasenya adalah nombor telefon penggunanya. Untuk mengenal pasti siapa yang buat panggilan tu, hanya perlu taipkan nombor misteri itu pada Search Bar Facebook.

Missed Call Facebook 01

Sekiranya orang yang membuat panggilan tersebut MEMPUNYAI akaun Facebook, profilenya akan muncul dalam search result anda 🙂

Diulangi, hanya mereka yang berdaftar sebagai pengguna Facebook sahaja yang dapat dikenalpasti. Sekiranya orang itu tidak menggunakan Facebook, anda tidak dapat mengenal pasti siapa yang membuat panggilan main-main tersebut.

Baca ni:  Petua Menghubungi Waris Mangsa Kemalangan

Dah tahu info ni, tak reti-reti nak share dengan member 🙂

Save

Save

Save

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here